Welke kosten betaal ik als investeerder?

Servicekosten
Wanneer je investeert betaal je elke maand servicekosten. De servicekosten zijn gelijk aan 1,0% op jaarbasis over het gemiddelde uitstaande investeringsbedrag. Wanneer je bijvoorbeeld gemiddeld een investering van € 1.000 uit hebt staan, betekent dit dat je elke maand € 1.000 x 1,0% / 12 maanden = € 0,83 aan servicekosten betaalt.

Aanbrengkosten
Lender & Spender werkt samen met vergelijkingswebsites, tussenpersonen en andere derde partijen die geldnemers aanbrengen. Deze marketingkosten worden (zonder opslag) maandelijks verrekend als aanbrengkosten.

Incassokosten
Er kunnen kosten in rekening worden gebracht wanneer een incassotraject is opgestart en deze kosten niet kunnen worden op de betreffende geldnemer. Deze kosten bestaan uit de kosten voor het incassobureau en eventueel de kosten voor de rechtbank en deurwaarder. Incassokosten die niet kunnen worden verhaald, worden evenredig verrekend met alle investeerders die een vordering hebben op de betreffende lening.

Opnamevergoeding
Het maandelijks laten uitbetalen van ontvangen betalingen aan rente en aflossing is gratis. Wanneer je gebruik maakt van de mogelijkheid om een deel of je hele investering direct op te nemen, is een eenmalige opnamevergoeding van toepassing. De opnamevergoeding is gelijk aan 1,0% van het opnamebedrag.