Welke kosten betaal ik als investeerder?

Servicekosten
Wanneer je investeert betaal je maandelijks servicekosten. De servicekosten zijn gelijk aan 1,0% op jaarbasis over de gemiddelde uitstaande investering. Wanneer je een investering van € 1.000 uit hebt staan, betekent dit dat je maandelijks € 1.000 x 1,0% / 12 maanden = € 0,83 aan servicekosten betaalt.

Aanbrengkosten
Lender & Spender werkt samen met vergelijkingswebsites, tussenpersonen en andere derde partijen die geldnemers aanbrengen. Deze marketingkosten worden (zonder opslag) maandelijks doorbelast als aanbrengkosten. De aanbrengkosten zijn tot op heden gelijk geweest aan ongeveer 0,5% op jaarbasis.

In de investeringsovereenkomst zijn de kosten gemaximeerd op 1,0% op jaarbasis. Dit geeft ons de ruimte om in de toekomst leningproposities in de markt te kunnen zetten met wat hogere marketingkosten in combinatie met een wat hogere rente. Het in stand houden van het netto rendement voor investeerders is hierbij leidend.

Incassokosten
Er kunnen kosten in rekening worden gebracht wanneer een lening wordt opgeëist. Deze kosten bestaan met name uit kosten voor de rechtbank en de deurwaarder en worden in eerste instantie verhaald op de geldnemer. Indien dit niet mogelijk is, worden deze kosten evenredig doorbelast over alle investeerders die een vordering hebben op de betreffende lening.

Opnamevergoeding
Het maandelijks laten uitbetalen van ontvangen betalingen aan rente en aflossing is gratis. Wanneer je gebruik maakt van de mogelijkheid om een deel of je hele investering direct op te nemen, is een eenmalige opnamevergoeding van toepassing. De opnamevergoeding is gelijk aan 1,0% van het opnamebedrag.