Wat zijn de investeringsmogelijkheden?

Wanneer je investeert bij Lender & Spender, investeer je in leningen met een looptijd van 2-5 jaar. De leningen hebben een annuïtair aflossingsprofiel waardoor je elke maand een stukje rente en aflossing ontvangt.

Investeren kan op twee manieren: via een eenmalige iDeal betaling of door middel van een maandelijkse automatische incasso. Voor zowel de eenmalige als de maandelijkse investering geldt een minimum van €100,- per investering.

Er zijn twee verschillende investeringsmogelijkheden wanneer je investeert via Lender & Spender:

  • Automatisch herinvesteren: De maandelijkse betalingen bestaande uit rente en aflossing worden opnieuw geïnvesteerd en je gehele investering wordt doorlopend gespreid. Hierdoor groeit je uitstaande investering maandelijks met het ontvangen rendement.
  • Maandelijks uitbetalen: Je investering wordt eenmalig gespreid op het moment van investeren en er wordt maandelijks een deel rente en aflossing aan je uitgekeerd. De periode waarin je gehele investering aan jou wordt uitgekeerd is afhankelijk van de looptijd van de leningen waarin je hebt geïnvesteerd. De gemiddelde looptijd van de portefeuille is momenteel 4 jaar. 

Naast maandelijks uitbetalen is het ook mogelijk om direct een deel van je investering op te nemen. Meer informatie over de mogelijkheid tot direct opnemen vind je hier.